ШТАМИ МОЛОЧНОКИСЛИХ БАКТЕРІЙ ЯК ІНОКУЛЯНТИ ПРИ ФЕРМЕНТАЦІЇ СИЛОСУ З ЖИТА

Автор(и)

  • А. С. Лук’янець Інститут продовольчих ресурсів НААН України, Україна
  • С. Г. Даниленко Інститут продовольчих ресурсів НААН України, Україна

Ключові слова:

silage, combined bacterial preparation, lactic acid bacteria

Анотація

Accordingly, the aim of the study was to create a promising bacterial composition based on strains Lactobacillus buchneri, L. plantarum L. brevis та L. rhamnosus. It was this composition that was evaluated as promising for the creation of a new biopreparation for rye ensiling based on it.

Посилання

Microbial community structure, co‐occurrence network and fermentation characteristics of woody plant silage / Z. Du et al. Journal of the Science of Food and Agriculture. 2021. URL: https://doi.org/10.1002/jsfa.11457.

Development of a Lactic Bacteria Starter for Amaranth Silage and Investigation of Its Influence on Silage Quality / E. Anokhina et al. Agriculture. 2023. Vol. 13, no. 8. P. 1534. URL: https://doi.org/10.3390/agriculture13081534.

Костенко В. М., Панько В. В., Сироватко К. М. Практикум з годівлі сільськогосподарських тварин. Частина І “Хімічний склад, оцінка поживності та якості кормів”. Вінниця: РВВ ВДАУ, 2008. 141 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-05-17