ОЦІНКА ВПЛИВУ МАЛЬТОЗИ НА РІСТ ШТАМУ LIMOSILACTOBACILLUS FERMENTUM

Автор(и)

  • А. Д. Хабленко КПІ ім. Ігоря Сікорського, Україна
  • О. М. Дуган КПІ ім. Ігоря Сікорського, Україна
  • С. Г. Даниленко Інститут продовольчих ресурсів НААН України, Україна

Ключові слова:

lactic acid bacteria, nutrient medium, maltose, growth parameters

Анотація

The theses are dedicated to the study of the growth of the Limosilactobacillus fermentum strain in a medium with added maltose, acid production, and carbohydrate consumption assessment. The strain's ability for active growth and efficient carbohydrate utilization has been established, indicating a positive effect of maltose addition.

Посилання

Anumudu C. K., Miri T., Onyeaka H. Multifunctional applications of lactic acid bacteria: enhancing safety, quality, and nutritional value in foods and fermented beverages. Foods. 2024. Vol. 13, no. 23. P. 3714. URL: https://doi.org/10.3390/foods13233714.

Lactobacilli: application in food industry / N. Rafique et al. Lactobacillus - A Multifunctional Genus [Working Title]. 2022. URL: https://doi.org/10.5772/intechopen.106856.

Enumeration and identification of pediococci in powder-based products using selective media and rapid PFGE / P. J. Simpson та ін. Journal of Microbiological Methods. 2006. Vol. 64, no. 1. P. 120–125. URL: https://doi.org/10.1016/j.mimet.2005.04.019.

##submission.downloads##

Опубліковано

2025-05-16