ТЕХНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ЗБРОДЖУВАННЯ ОВЕЧОГО МОЛОКА ЗАКВАШУВАЛЬНИМИ КУЛЬТУРАМИ ІПРОВІТ

Автор(и)

  • В. О. Дмитриченко Інститут продовольчих ресурсів НААН України, Україна
  • С. Г. Даниленко Інститут продовольчих ресурсів НААН України, Україна
  • Л. В. Маринченко Інститут продовольчих ресурсів НААН України; КПІ ім. Ігоря Сікорського, Україна

Ключові слова:

sheep milk, Iprovit starter compositions, clot, titrated acidity, organoleptic indicators

Анотація

This study investigates the possibility of using the Iprovit starter cultures of the Institute of Food Resources of the NAAS of Ukraine for the fermentation of sheep milk. It was found that classical yogurt starters, which are used in the production of fermented milk’s products from cow's milk, are generally suitable for the fermentation of sheep milk, since they formed a clot (although longer), and the organoleptic indicators were almost the same.

Посилання

Беженар І. М. Сімейні ферми Закарпаття – перспективи розвитку. Збірник матеріалів ІІ Міжнародної науково-практичної конференції науково-педагогічних працівників та молодих науковців. 2022. С. 577.

Slyvka І. M., Tsisaryk O. Y. Властивості молочнокислих бактерій, виділених із традиційних молочних продуктів України. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Agricultural sciences. 2016. Т. 18, №1. С. 126-131.

Соломон А. М., Даниленко С. Г., Бондар М. М. Сучасні тенденції виробництва сиру твердого із низькою температурою другого нагрівання. Продовольчі ресурси. 2022. Т. 10,

№ 18. С. 142-155.

##submission.downloads##

Опубліковано

2025-05-16