ВПЛИВ ФІЗИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЕКСТРАГЕНТІВ НА ВИНИКНЕННЯ УЛЬТРАЗВУКОВОЇ КАВІТАЦІЇ ПРИ ЕКСТРАГУВАННІ БАР З РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ

Автор(и)

  • Ж. І. Остапенко КПІ ім. Ігоря Сікорського, Україна
  • Л. І. Ружинська КПІ ім. Ігоря Сікорського, Україна

Анотація

Ультразвукова кавітація може виникнути в рідині або газі при наявності акустичних хвиль з достатньо високою інтенсивністю. Зазвичай ця інтенсивність становить 10 - 100 Вт/см2 і залежить від таких факторів, як частота ультразвуку, тиск, температура і склад рідини.

Посилання

Розина Е. Ю. Кавітаційний режим звукокапілярного ефекту // Акустичний вiсник. 2003. Том 6, №1. С. 48–59.

Ostapenko Zh. Determination of the influence of the sound capillary effect on the process of soaking vegetable raw materials in the acoustic extractor // Technology audit and production reserves. 2023. № 1/3 (69). P. 31–38.

Сидоров Ю.І., Влязло Р.Й., Новіков В.П. Процеси і апарати мікробіологічної та фармацевтичної промисловості. Технологічні розрахунки. Приклади і задачі. Основи проектування: навч. посіб. Львів: «Інтелект-Захід», 2008. 736 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-05-22

Номер

Розділ

BIOTECHNICS. EQUIPMENT OF PHARMACEUTICAL AND BIOTECHNOLOGICAL INDUSTRIES. ULTRASOUND IN BIOTECHNOLOGY