ДОСЛІДЖЕННЯ МОЖЛИВОСТІ КУЛЬТИВУВАННЯ ПРОПІОНОВОКИСЛИХ ТА МОЛОЧНОКИСЛИХ БАКТЕРІЙ В УНІФІКОВАНИХ ПОЖИВНИХ СЕРЕДОВИЩАХ

Автор(и)

  • H. A. Штогрин Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Україна
  • Л. М. Васіна Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Україна

Анотація

Молочнокислі бактерії посідають чільне місце серед мікроорганізмів, які входять до складу пробіотиків. Найбільш розповсюдженими пробіотичними культурами (доведена їх висока доцільність для відновлення балансу аутомікрофлори організму людини, багатьох тварин, в тому числі й гідробіонтів) є Lactobacillus та Bifidobacterium.

Посилання

Wuertz S, Schroeder A, Wanka KM. Probiotics in Fish Nutrition—Long-Standing Household Remedy or Native Nutraceuticals? Water. 2021; 13(10):1348. https://doi.org/10.3390/w13101348.

Martinez, F.A.C. Bacteriocin production by Bifidobacterium spp. A review. / F. A. C. Martinez, E. M. Balciunas, A. Converti, P. D. Cotter, R. P. de Souza Oliveira // Biotechnol. Adv. – 2013. – Т. 31. – № 4. – C. 482–488.

Hoseinifar, S. H., Sun, Y. Z., Wang, A., & Zhou, Z. (2018). Probiotics as Means of Diseases Control in Aquaculture, a Review of Current Knowledge and Future Perspectives. Front Microbiol., 9, 2429. Published 2018 Oct 12. doi:10.3389/fmicb.2018.02429.

Krupytska, L., Kaprelyants, L., Kylymenchuk, O., & Velichko, T. Non-waste biotechnology of obtaining a symbiotic and a metabolite on the basis of Bifidobacterium longum – Ya 3 and Propionibacterium shermanii – 4. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies. 2018. 20(85), 148-154. https://doi.org/10.15421/nvlvet8527.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-05-22