ВИБІР МАСЛЯНОГО АДЬЮВАНТУ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ІНАКТИВОВАНОЇ ВАКЦИНИ ПРОТИ НЬЮКАСЛСЬКОЇ ХВОРОБИ

Автор(и)

  • A. I. Чегринець ТОВ «БІОТЕСТЛАБ», м. Київ; Кафедра біотехнології та мікробіології Національний університет харчових технологій, м. Київ, Україна, Україна
  • O. O. Салій
  • O. B. Любецький ТОВ «БІОТЕСТЛАБ», м. Київ, Україна

Анотація

Ньюкаслська хвороба є глобальною проблемою, фіксується в більшості країн як найпоширеніша та найшкідливіша вірулентна хвороба домашньої свійської птиці, яка вражає птахівництво. Боротьба з Ньюкаслською хворобою включає правильне введення ефективних вакцин, щоб зменшити або ліквідувати клінічну картину захворювання.

Посилання

Chegrynets, A. I., Saliy, O. O., Sobko, I. A., & Krasinko, V. O. (2021). Immunological evaluation of inactivated Newcastle disease vaccine depending on adjuvant composition. Regulatory Mechanisms in Biosystems, 12(3), 490-497. https://doi.org/10.15421/022167

Чегринець, А.І. Дослідження впливу ад'ювантів на фізичні властивості інактивованої вакцини проти хвороби Ньюкасла / А.І. Чегринець, О.О. Салій, О.В. Любецький // Технологічні та біофармацевтичні аспекти створення лікарських препаратів різної направленості дії : матеріали V Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, м. Харків, 26 листопада 2020 року - с.496-497.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-05-22