ПОШУК ПОЖИВНОГО СЕРЕДОВИЩА ДЛЯ РОЗВИТКУ МОЛОЧНОКИСЛИХ БАКТЕРІЙ З МЕТОЮ ВИГОТОВЛЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧОВОГО ПРОДУКТУ

Автор(и)

  • H. O. Непошивайленко Дніпровський державний технічний університет, Україна
  • I. M. Корнієнко Національний авіаційний університет, Україна
  • A. C. Анацький Дніпровський державний технічний університет, Україна
  • Є. Р. Краснопер Дніпровський державний технічний університет, Україна
  • Д. Д. Іванова Дніпровський державний технічний університет, Україна

Анотація

Використання функціональних продуктів харчування є не тільки вирішенням проблеми порушень функціонування різних органів та систем, дисбалансу імунної системи, запобіганням росту захворювань, але й ефективним профілактичним заходом соціального значення для населення України, значна частина якого проживає в екологічно несприятливих регіонах, працюючи в умовах недостатнього й незбалансованого харчування, прийому антибіотиків, шкідливих фізичних та інших негативних впливів. Отже, розробка складу та технології нових видів ефективних функціональних продуктів є актуальним питанням у вирішені проблеми покращення здоров’я населення України, особливо «груп ризику»: дітей, людей похилого віку, людей із послабленою імунною системою та хворих на цукровий діабет.

Посилання

Нутриціологія: навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Дуденко Н.В., Павлоцька Л.Ф., Цихановська І.В. та ін. ; під заг. ред. Н.В. Дуденко. Харків: Світ Книг, 2013. 560 с.

Калюжная О.С., Соловйова А.В., Стрілець О.П., Івахненко О.Л., Шаповалова О.В., Стрельников Л.С. Функціональні продукти харчування як перспективні лікувально-профілактичні та дієтичні засоби. Колективна монографія «Загальна теорія здоров’я та здоров’язбереження». Харків: Вид. Рожко С. Г., 2017. С.185 – 194.

Сайт офіційного виробника та продавця заквасок VIVO. URL: https://www.zakvaski.com/production/probio-yogurt-vivo.html (дата звернення 22.12.2022).

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-05-22