ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ВИРОБНИЦТВА ДІЄТИЧНОЇ ДОБАВКИ З ПРОБІОТИЧНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ НА ОСНОВІ КОРИСНОГО ШТАМУ БАКТЕРІЙ STREPTOCOCCUS SALIVARIUS BLIS K12

Автор(и)

  • Я.О. Мельничук Національний університет харчових технологій, Ukraine
  • C. O. Старовойтова Національний університет харчових технологій, Ukraine

Анотація

В сучасних реаліях світова тенденція фармакології все більше розвивається в галузі попередження різноманітних хвороб для усунення їх негативних наслідків і запобігання стресу для організму. Одним з таких препаратів є Бактобліс – дієтична добавка з пробіотичними властивостями на основі мікроорганізмів Streptococcus salivarius BLIS K12, що колонізують ротову порожнину, верхні дихальні шляхи, рото – та носоглотку. Streptococcus salivarius BLIS K12 мають властивість вивільняти бактеріоцини (Саліваріцин А2 і Саліваріцин В), тим самим пригнічуючи розвиток патогенної мікрофлори на слизових оболонках.

Посилання

Інструкція до препарату «Бактобліс».

Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні: грудень 2020 року, Центр громадського здоров’я МОЗ України.

Бережницька Т.Г., В.В. Ратушняк, Є.Ф. Забейда, Бурушкіна Т.М. Отримання, властивості і застосування бакконцентрату для виготовлення соєво-молочних та соєвих сквашених продуктов. Проблеми харчування, ст. 67-71, 2010 р. [Електронний ресурс]. Режим доступу:https://studylib.ru/doc/2293403/poluchenie--svojstva-i-primenenie-bakkoncentrata-dlya

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-05-22