РІСТ ПОЛІСИМБІОТИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ORУZAMYCES INDICI НА ПОЖИВНОМУ СЕРЕДОВИЩІ З ДОДАВАННЯМ РІЗНИХ ФРУКТОВИХ ДОБАВОК

Автор(и)

  • К. О. Ковальницька Національний технічний університет «ХПІ», Ukraine
  • Н. Ю. Масалітіна Національний технічний університет «ХПІ», Ukraine

Анотація

Нині одним із пріоритетних напрямів у безалкогольній галузі є створення нових безалкогольних напоїв, збагачених біологічно активними інгредієнтами. Особливої значущості набувають ферментовані безалкогольні напої, що є субстратами рослинного походження і збагачені метаболітами мікробіологічного біокомплексу. Це зумовлено тим, що в ході процесів бродіння утворюється ціла низка біологічно активних речовин (вітаміни, амінокислоти, органічні кислоти, мінеральні речовини та ін.), необхідних для нормального функціонування організму людини, що в результаті надає напоям підвищену біологічну цінність та лікувально-профілактичні властивості.

Посилання

Домарецький В.А. Технологiя екстрактiв, концентратiв i напоϊв iз рослинноϊ сировини / В.А. Домарецький, В.Л. Прибильський, М.Г. Михайлов /За редакцiєю В.А. Домарецького. – Вiнниця.: Нова Книга, 2005. – 408 с.

Романова О. Д. Лекарственные грибы: индийский морской рис, тибетский молочный гриб, грибы рейши, мейтаке и шиитаке, чага/О. Д. Романова. – Запоріжжя:Вектор, 2008.– 96 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-05-22