СКЛАД ЕФІРНОЇ ОЛІЇ, ЩО СИНТЕЗУЄТЬСЯ ПРОДУЦЕНТОМ РИБОФЛАВІНУ EREMOTHECIUM ASHBYI
Анотація
Попит на ефірні олії постійно зростає завдяки розвитку фармацевтичної, косметичної та парфумерної галузі. Проте традиційний спосіб отримання таких олій не може задовольнити всі потреби людства. Особливий інтерес, як нетрадиційних джерел ефірних олій, представляють мікроорганізми (бактерії, актиноміцети, гриби, дріжджі), здатні синтезувати ці речовини de novo. Найбільш перспективними з метою отримання ефірних олій і летючих запашних з'єднань з різноманітними напрямками запаху є грибні культури, які відносяться до базидіоміцетів і аскоміцетів, в тому числі дріжджі.
Посилання
Гуринович Л.К., Пучкова Т.В. Эфирные масла: химия, технология, анализ и применение. — М.: Школа косметических химиков, 2005. — 192 с.
Production of flavours by microorganisms / Janssens L., De Pooter H.L., Schamp N.M., Vandamme E.J. // Process Biochemistry. – 1992. – Vol. 27. – P. 195–215.
You, J., Pan, X., Yang, C., Du, Y., Osire, T., Yang, T., Rao, Z. (2021). Microbial production of riboflavin: Biotechnological advances and perspectives. Metabolic Engineering, 68, 46–58. https://doi.org/10.1016/j.ymben.2021.08.009
Improved riboflavin production by Eremothecium ashbyii using glucose and yeast extract / Xin Cheng, Jia Zhou, Lin Huang, Kun-tai Li // African Journal of Biotechnology. – 2011. – 10, № 70. – Р. 15777–15782. https://doi.org/10.5897/ajb11.986
Zhang, J.-R., Ge, Y.-Y., Liu, P.-H., Wu, D.-T., Liu, H.-Y., Li, H.-B. Gan, R.-Y. (2021). Biotechnological Strategies of Riboflavin Biosynthesis in Microbes. Engineering. https://doi.org/10.1016/j.eng.2021.03.018
Semenova E. F. About essential oils biotechnology on the base of microbial synthesis / E.F. Semenova, A. I. Shpichka, I. Ya. Moiseeva // European Journal Of Natural History. – 2012. – № 4. – P. 29–31.
Semenova E. F. About explanation of elaboration of essential Eremothecium oil biotechnology / E. F. Semenova, A. I. Shpichka, I. Ya. Moiseeva // International journal of experimental education. – 2012. – № 3. – P. 35–36.
Semenova E. F. Some pharmbiotechnological characteristics of Еremothecium, producer of ribofl avin and essential oil / E. F. Semenova, A. I. Shpichka // International journal of applied and fundamental research. – 2012. – № 1. – Р. 170–172.
He, F., Li, K., Zhang, X., Yang, Y., Fang, Y., Xiang, F., Components and antibacterial activity of a novel essential oil from the nutrient broth of Eremothecium ashbyii H4565 // LWT - Food Science and Technology. – 2019. - № 101. – Р. 389-394. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2018.11.037