ВДОСКОНАЛЕННЯ КОНСТРУКЦІЙ ЦИРКУЛЯЦІЙНО-АКУСТИЧНОГО ЕКСТРАКТОРА ДЛЯ ЕКСТРАКЦІЇ БАР З РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ
Анотація
Вдосконалення виробництва різних продуктів на основі інноваційних методів ведення технологічних процесів вимагає розроблення нових конструкцій обладнання. Однією з проблем, на вирішення якої направлені інноваційні методи і технології, є максимальне вилучення корисних продуктів з сировини. Це стосується екстракції корисних речовин з рослинної сировини.
Посилання
Шибецький В.Ю., Остапенко Ж.І., Фесенко В.В. Дослідження гідродинаміки і теплообміну у виносних теплообмінних елементах екстракторів. Вібрації в техніці і технологіях. 2022. No1 (104). с. 132-137.
J. Liao, Zh. Guo, G. Yu. Process intensification and kinetic studies of ultrasound-assisted extraction of flavonoids from peanut shells. Ultrasonics Sonochemistry. 2021. 76. Article No105661. 3. J. E. Rodríguez-Chanfrau, M. Robaina-Mesa, Z. Rodríguez-Riera, U. Jauregui-Haza. Ultrasound- assisted extraction of coumarin from Justicia pectoralis Jacq. Revista Mexicana de Ciencias Farmacéuticas. 2016. 4. р. 97-104.
Karachun V., Ruzhinska L., Ostapenko Zh. Research of influence of ultrasound on the extraction process of vegetable oil. Technology audit and production reserves. 2019. No1/3(45), рр. 33-35.
Korobiichuk, I., Shybetskyi, V., Kostyk, S., Kalinina, M., Tsytsiura, A., Ways to Reduce the Creation of Vortex During Homogenization of Liquid Products, in: Szewczyk, R., Zieliński, C., Kaliczyńska, M. (Eds.), Automation 2022: New Solutions and Technologies for Automation, Robotics and Measurement Techniques. Springer International Publishing, Cham. 2022. p. 329–343.