ВДОСКОНАЛЕННЯ ОЧИЩЕННЯ СТІЧНИХ ВОД МОЛОКОЗАВОДУ ВІД СПОЛУК АЗОТУ З ВИКОРИСТАННЯМ ІММОБІЛІЗОВАНИХ МІКРООРГАНІЗМІВ
Анотація
На підприємствах молочної промисловості забруднення стічних вод складаються з відходів, що утворюються при виробництві молока та молочної продукції. Стічні води підприємств молокопереробної промисловості характеризуються нерівномірністю водовідведення, показники їх складу коливаються в межах: температура – 25-70°С; ХСК – 2000-15000 мг/дм3; БСКповн – 800-3500 мг/дм3; завислі речовини – 300-1500 мг/дм3; жири – 100-450 мг/дм3; сполуки азоту – 50-60 мг/дм3; фосфору – 15-25 мг/дм3; рН – 3,5-11,5 [1].
Посилання
Саблій Л.А. Фізико-хімічне та біологічне очищення висококонцентрованих стічних вод: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня докт. техн. наук. Київ, 2011. - 40 с.
Патент України на винахід No 94856, МПК С02F 3/30. Спосіб біологічного очищення стічних вод / Гвоздяк П.І., Кузьмінський Є.В., Саблій Л.А., Жукова В.С. No а 2010 06126; заявл. 20.05.10, опубл. 10.06.11, Бюл. No 5.