ПЕРСПЕКТИВИ ВИРОБНИЦТВА ГЛЮКОНОВОЇ КИСЛОТИ З ВИКОРИСТАННЯМ ВІДХОДІВ АГРОПРОМИСЛОВОСТІ
Анотація
Пришвидшений розвиток агропромисловості призвів до збільшення відходів у всьому світі. Такими відходами вважаються залишки, які утворюються в результаті обробки певного продукту, зазвичай це солома, залишки стебел, лушпиння тощо На жаль, в Україні стан поводження з побутовими відходами незадоволений. Цей факт потребує дослідження процесів ефективного менеджменту відходів на рівні держави та розробки якісної стратегії, яка дозволить імплементувати передовий досвід поводження з відходами в нашій країні. Метою роботи було проведення аналізу можливості використання відходів агропромисловості при розробці технології глюконової кислот.
Посилання
Ramachandran S. et al. Gluconic Acid: Properties, Applications and Microbial Production. 2000. Vol. 44, No 2. P. 11..
Vandenberghe L.P.S. et al. Solid-State Fermentation for the Production of Organic Acids // Current Developments in Biotechnology and Bioengineering. Elsevier, 2018. P. 415–434.
Ramachandran S. et al. Gluconic Acid // Current Developments in Biotechnology and Bioengineering. Elsevier, 2017. P. 577–599.
Jiang Y. et al. Gluconic Acid Production from Potato Waste by Gluconobacter oxidans Using Sequential Hydrolysis and Fermentation // ACS Sustain. Chem. Eng. 2017. Vol. 5, No 7. P. 6116– 6123.
Crain-Zamora M., Reed D.W. Organic acid production from food wastes using Gluconobacter oxydans: A possible source of cheaper lixiviants for leaching REE from end-of-life products. Idaho Falls, ID (United States), 2017.
Patent EP3918085A1 Production of natural organic gluconates Filed: Jun.08, 2020; Date of Patent: Dec. 08, 2021.