ПЕРСПЕКТИВНІ ПРОДУЦЕНТИ РИБОФЛАВІНУ
Анотація
Рибофлавін − є одним із найрозповсюдженіших водорозчинних вітамінів, необхідних для нормальної життєдіяльності організму. Протягом десятиліть одним з найважливіших застосувань рибофлавіну було його глобальне використання в якості харчової добавки для тварин і людей. У зв’язку з потребами медицини, фармацевтичної промисловості, сільського господарства, тваринництва і птахівництва актуальним є пошук шляхів синтезу рибофлавіну з високим його виходом [1].
Посилання
L. A. Averianova, L. A. Balabanova, O. M. Son, A. B. Podvolotskaya, and L. A. Tekutyeva, “Production of Vitamin B2 (Riboflavin) by Microorganisms: An Overview,” Front. Bioeng. Biotechnol., vol. 8, Nov. 2020,
S. K. Schwechheimer, E. Y. Park, J. L. Revuelta, J. Becker, and C. Wittmann, “Biotechnology of riboflavin,” Appl. Microbiol. Biotechnol., vol. 100, no. 5, pp. 2107–2119, Mar. 2016,
T. Q. Aguiar, R. Silva, and L. Domingues, “Ashbya gossypii beyond industrial riboflavin production: A historical perspective and emerging biotechnological applications,” Biotechnol. Adv., vol. 33, no. 8, pp. 1774–1786, Dec. 2015,