РОЛЬ ПРОПОЛІСУ В ТЕХНОЛОГІЇ ОТРИМАННЯ ЗАКВАСКИ ДЛЯ ПОТРЕБ ХЛІБОПЕКАРСЬКОЇ ГАЛУЗІ

Автор(и)

  • І.М. Корнієнко Національний авіаційний університет, Україна

Анотація

Хліб як продукт щоденного вжитку дозволяє на 30% забезпечити потреби людини у вуглеводах, білках, вітамінах та мінеральних речовинах. Актуальною задачею сучасної харчової біотехнології, дієтології та нутріциології є збагачення традиційних видів хлібобулочних виробів мікронутрієнтами з метою забезпечення широких верств населення продуктами лікувального, профілактичного та функціонального призначення.

Посилання

Дубцова Е.А. Состав, биологические свойства меда, пыльцы и маточного молочка и возможность их применения в лечебном питании. Экспериментальная и клиническая гастроэнтерология. 2009. No3. С.36-41.

Виготовлення гігієнічно-профілактичної жувальної гумки (подушечок) на основі прополісу, бджолиного воску та іншої бджоло продукції / Б. Андрушків та ін. Соціально- економічні проблеми і держава. 2016. No2. С. 164-175.

Щирська О.В. Десертні вироби як продукти лікувально-оздоровчого призначення. Збірник наукових праць молодих учених, аспірантів та студентів. Одеса: ОНАХТ, 2016. С. 235. 4. Суханова Л. В., Канарский А.В. Прополис как биологически активный продукт. Вестник Казанского технологического университета. 2014. No4. С. 198-203.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-06-21

Номер

Розділ

ПРОМИСЛОВА, ХАРЧОВА, СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА, ФАРМАЦЕВТИЧНА ТА МЕДИЧНА БІОТЕХНОЛОГІЯ