ЗАКВАСКА ДЛЯ ХЛІБА З ЖИТНЬОГО БОРОШНА

Автор(и)

  • А.О. Корженівська Інститут продовольчих ресурсів НААН, Україна
  • С.Г. Даниленко Інститут продовольчих ресурсів НААН, Україна

Анотація

У виробництві хліба з житнього борошна доцільним є використання заквасок на основі молочнокислими бактеріями, які активно знижують рН у водно- борошняних системах.

Найчастіше до складу таких заквасок залучають L. plantarum та L. fermentum, які найчастіше знаходять серед бактеріальних ізолятів при спонтанному бродінні злаків, незалежно від того, сировиною є кукурудза, сорго чи просо.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-06-21

Номер

Розділ

ПРОМИСЛОВА, ХАРЧОВА, СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА, ФАРМАЦЕВТИЧНА ТА МЕДИЧНА БІОТЕХНОЛОГІЯ