ОБГРУНТУВАННЯ ВИБОРУ ПРОДУЦЕНТУ ДЛЯ ОТРИМАННЯ КИСЛОТИ ЛИМОННОЇ ХАРЧОВОЇ
Анотація
Харчова промисловість традиційно є основним споживачем лимонної кислоти (майже 70 %), оскільки продукти природного бродіння мають переваги порівняно з хімічно синтезованими, тому що не містять токсичних для організму людини домішок. Сьогодні лимонна кислота за обсягами виробництва займає перше місце серед всіх органічних кислот (понад 350 тис. т/рік) .
Посилання
Васильченко О.А., П`янкова О.О. Біотехнологічні аспекти отримання лимонної кислоти // Науковий вісник НЛТУ України. - 2012. - Вип. 22.1. - С. 100-110.
Атабаева Б., Ануарбекова С. Продуцирование лимонной кислоты штаммами
Aspergillus niger// Казахского агротехнического университета имени С.Сейфуллина. - 2017. - Т.І, Ч.6. - С.169- 171.
Штамм гриба Aspergillus niger - продуцент лимонной кислоты: пат. RU 2103346 C1 Росія: C12N 1/14, C12P 7/48. No96113685/13; заявл. 27.06.1996; опубл. 27.01.1998. 5 с.
Авчіева П.Б., Винаров А.Ю., Козлова І.А. Біосинтез лимонної кислоти з глюкози при непреривній ферментації Asporgillus niger. Прикладна біохімія і мікробіологія. 29, 1993, вип. 4, с. 567-575.
Штамм гриба Aspergillus niger ВКПМ F-718 продуцент лимонной кислоты: пат. RU 2091485 C1 Росія: C12N 1/14, C12P 7/48//(С 12N 1/14, C12R 1:685). No95119689/13; заявл. 21.09.1995; опубл. 27.09.1997. 5 с.